Contoura

  1. Home
  2. >
  3. Slimming arrangement
  4. >
  5. bewegingstherapie in warmtecabine

Bewegingstherapie in Warmtecabine

Bewegingstherapie is een van de 3 onderdelen van de Slimming arrangement.

U doet lichaamsoefeningen in een warmtecabine (ook bekend als TFM cabine en Hot cabin): Doelgerichte en voor u opgestelde lichaamsoefeningen die voornamelijk liggend worden uitgevoerd in een warmtecabine. Daardoor wordt rug, gewrichten en spieren ontlast. De oefeningen worden afgestemd op uw persoonlijke conditie en mogelijkheden. 

Alle oefeningen worden onder begeleiding van een personalcoach uitgevoerd, daardoor zal je de oefeningen op de juiste manier blijven uitoefenen zodat je geen last van blessures zult ervaren. Bewegen in warmte is goed voor de bloedsomloop, zorgt voor flexibiliteit. Het stimuleert de vetverbranding. Lichaamsoefeningen in de warmte zorgen ervoor dat u snel op de gewenste plaatsen vet verbrandt. Warmte bevordert de doorbloeding van je huid en ook van je spierweefsel en daardoor zal je geen spierpijn ervaren.

 

Waarom kiest Contoura voor warmtecabines:

Voor bewegingstherapie hebben wij bewust gekozen voor de warmtecabines en niet voor de infrarood cabines. Een warmtecabine wordt in zijn geheel warm. Een infrarood cabine maakt alleen de lichaamsdelen warm waarop de infrarood element op schijnt.

Bewegen in de warmtecabine is een zachte manier van stevig bewegen waardoor het niet belastend is voor je lijf. 

Bewegingstherapie in de warmtecabine is zeer geschikt om af te vallen en/of contouren te verbeteren. Daarnaast is het zeer geschikt als alternatief voor sporten voor mensen met lichamelijke klachten. Bijvoorbeeld Reuma, gewrichtsklachten, artrose, artritis, spierklachten of fibromyalgie.

Wetenschappelijke onderzoek heeft bewezen: De beste manier om gezond, verantwoord en blijvend af te vallen is intensieve begeleiding door een
personal coach bij zowel voeding als beweging.

De oefeningen werken tevens spier verstevigend en helpen u aan een mooi nieuw figuur. Cellulitis verbetert aanzienlijk door de verbeterende doorbloeding. Uw huid wordt mooier, strakker en gezonder.

 Er zijn tussentijdse metingen om resultaten nauwkeurig bij te houden en zodat u uw voortgang goed kunt volgen.

Wij werken nauw samen met Bas Tittse, fysiotherapeut bij Fysiotherapie Jacobslaan. Regelmatig worden de oefeningen geüpdatet voor eventuele specifieke lichamelijke klachten en persoonlijke begeleiding.

In 2017 hebben Bas Tittse en Az Groen een geheel nieuwe oefenprogramma geïntroduceerd aan alle vestigingen van een landelijk afslankinstituut ( Ladyline ).

begeleiding oefeningen warmtecabine Contoura Nijmegen & Contoura Groningen Slimming arrangement
Oefeningen warmte tfm tde Contoura
Warmtecabine, oefeningen in de warmte om af te vallen Contoura Nijmegen Groningen 1