Contoura

Over Contoura

FIGUURBEHEERSING

Binnen Contoura is figuurbeheersing het sleutelwoord. Hier werkt u op een gezonde manier naar een langdurig resultaat toe. Afvallen, werken aan een betere conditie, aan een oplossing voor spier-, gewrichts- of huidklachten en dat in een luxe ontspannen sfeer. Zodat u zich energieker voelt, tevreden bent over uw lichaam, daar gaat het om en daar hebben wij de tools voor.

Elk traject begint met een figuuranalyse. Hoe staat het met uw fysieke gesteldheid en hoe bent u gebouwd? Welk doel wilt u bereiken en is dat gezien uw bouw reëel? Pas daarna formuleren we samen een behandelplan. Dat gaat nooit over diëten, pillen, poeders of shakes, het is juist belangrijk dat u voldoende eet, maar wel gevarieerd en gezond.

Uit een onderzoek van de Wageningen Universiteit bleek overduidelijk dat diëten altijd een tijdelijk en vaak een averechts effect hebben. Ze zijn populair, omdat ze meestal direct en opvallend resultaat beloven, maar de werkelijkheid is dus anders. De meest effectieve manier om blijvend af te vallen is een programma onder intensieve begeleiding door een personal coach bij zowel voeding als beweging.

U bezoekt ons twee keer per week voor een sessie van ongeveer een uur. Naast intensieve begeleiding bij lichaamsbeweging in de warmtecabine, geniet u gedurende twintig minuten van een heerlijk ontspannende behandeling in een verwarmde ozoncabine. Ozon-zuurstof zorgt voor een verbeterde doorbloeding en een verbeterde stofwisseling. Het is een opfrisser voor de huid, die haar natuurlijke elasticiteit terugkrijgt, vooral ook op de plaatsen waar overtollig vet is verdwenen. Voedingsadvies volgt na een energiemeting. De energiemeting doen wij in twee stappen. Allereerst bepalen wij door middel van een ademanalyse het energieverbruik in rust, het zogeheten rustmetabolisme. Daarna krijgt u gedurende een week een activiteitenmeter mee, waarmee het energieverbruik van dagelijkse activiteiten wordt vastgesteld. De uitkomsten van beide metingen bij elkaar opgeteld geven een nauwkeurig beeld van het gemiddelde dagelijkse energieverbruik, zodat wij de energieopname door voeding daarop nauwkeurig kunnen afstemmen. U leert stap voor stap gezonder te eten. Eten wordt weer genieten, want eten moet plezier zijn.

Az Groen Contoura Nijmegen lifestyle coach

AANVULLENDE BEHANDELINGEN

Contoura beschikt over verschillende behandelmethoden, zoals Cryolipolyse, Bodywrapping Compressietherapie, EMS & AVI-SLIM. Onze Cryolipolyse behandeling werkt op basis van gecontroleerde koeling. Dit maakt het mogelijk om op een volledig pijnloze manier vetcellen te verwijderen.

De cryo behandeling, EMS & Compressietherapie is geschikt voor zowel mannen als vrouwen, voor mensen met overgewicht of met alleen een probleemzone.

Cryolipolyse: Nieuwste techniek op het gebied van Cryolipolyse. Figuurcorrectie door definitieve vetverwijdering. Veilig en effectief zonder pijn en in slechts 30 minuten. 4 zones mogelijk in slechts 1 behandeling. Zeer grote behandeloppervlak.

EMS:Training zonder inspanning. Geen nat, plakkerig pak aan. Je hoeft ook niks te doen behalve lekker liggen. Je spieren worden door EMS aan het werk gezet. 

Compressietherapie: Compressietherapie in combinatie met Bodywrapping is de perfecte behandeling voor problemen zoals cellulite, oedeem en lokale vetophoping. Het stimuleert de natuurlijke bloedcirculatie en lymfestroom. Klachten zoals vochtophoping, vermoeidheid, pijn in de benen en futloosheid zullen verminderen of zelfs verdwijnen.

AVI-SLIM: De AVI-SLIM staat voor lekker liggen, heerlijk ontspannen en genieten van infrarood helende warmte rondom, terwijl u tegelijkertijd tot 800 kcal kunt verbruiken. “In de AVI-SLIM zijn de lange golf infraroodstralen zo geplaatst, dat zij optimaal op het lichaam worden gericht. In combinatie met toermalijn stenen kan het lichaam ontgiften, de bloedcirculatie naar spieren en weefsels verbeteren. De binnenwanden van de AVI-SLIM zijn gevuld met 599 toermalijn- en germaniumstenen. De infraroodstralen verwarmen deze stenen die hierdoor op een natuurlijke wijze lange golf infraroodwarmte en negatieve ionen opwekken. Dit zorgt in zeer korte tijd voor vele positieve effecten. Onderzoek heeft aangetoond dat toermalijn de bloedcirculatie stimuleert, de stress vermindert, de mentale alertheid bevordert en het immuunsysteem versterkt. Het verwarmt op een zeer aangename wijze de huid, versterkt het lymfestelsel en het verbetert de bloedcirculatie. Het lichaam verbruikt tot 800 calorieën en het metabolisme wordt gestimuleerd.