Contoura

Hoe raak ik mijn Coronakilo’s kwijt?

Hoe raak ik mijn Coronakilo’s kwijt?

Hoe kom je er weer vanaf? Heel streng diëten werkt helaas niet. Tijdens de Lockdown is onze dagelijkse routine enorm veranderd en dat heeft behoorlijk invloed gehad op onze leefstijl en eetgedrag. Het gevolg is dat we in gewicht en omvang aankomen en daar willen we graag weer vanaf. Ieder ervaart deze tijd op zijn eigen manier, “Ik kom weer uit mijn winterslaap”, “Het leek wel altijd weekend” of “Door een wijntje of ander lekkernij kwam ik de dag wel door!”. Ook was en is er nog steeds veel stress in deze periode en dat beïnvloedt iemands leefstijl en vaak ook de eetlust. Je slaapt slechter en je voelt je dan futloos, daardoor ga je minder bewegen en heb je meer trek in het “verkeerde”.
Om je leefstijl weer te verbeteren, moet je weer stap voor stap gezonde keuzes maken.
Begin met bewuster omgaan met je voeding en de keuzes die je daarin maakt. Door onze personal coaching laten wij jou weer eenvoudig afvallen zonder honger te lijden. We geven advies welke voeding goed voor je is en hoeveel calorieën jouw lichaam nodig heeft. Kijk gerust op https://contoura.nl/energiemeting-voedingsadvies/ en lees de positieve verhalen van onze cliënten.

Lees hieronder extra tips.

Hoe ga je ermee om?
Hoe blijf je gezond eten en bewegen als je thuis werkt vanwege corona?
Maatregelen rondom het coronavirus kunnen het uitdagend maken om gezond te blijven eten en voldoende te blijven bewegen. Nu je thuis werkt kan je dagritme anders zijn, wat van invloed kan zijn op je eetpatroon. En mogelijk beweeg je minder dan dat je naar werk gaat. Zo mis je bijvoorbeeld de fietstocht naar werk of het stuk lopen van station naar kantoor. En wij moesten natuurlijk ook onze deuren sluiten.
Als je gezond eet en daarnaast goed slaapt en beweegt, zorg je voor een optimale weerstand. En je zorgt ervoor dat je niet aankomt. Waar kan je op letten om toch gezond te blijven eten en voldoende te blijven bewegen?
Gezond eten
Houd je gebruikelijke eetpatroon aan
Probeer zoveel mogelijk je normale eetpatroon vol te houden. Neem je op werk ook geen koek bij de koffie? Doe dit dan thuis ook niet. Eet je 3 boterhammen met de lunch en drink je een glas melk? Doe dit thuis ook. Zorg er in ieder geval voor dat je een lunchmoment inplant. Zo ben je weg van de computer en kan je weer opladen voor de middag.
Werk niet door tijdens de lunch. We weten dat als je eet terwijl je afgeleid wordt, dit ervoor kan zorgen dat je meer eet. Niet alleen tijdens het maaltijdmoment, maar ook daarna.
Eet niet meer dan je nodig hebt
Gezond eten volgens het Voorbeeld Dagmenu van Contoura is altijd van belang, of je nu thuis werkt vanwege de coronamaatregelen of niet.

Beweeg je veel minder dan dat je normaal doet?
Probeer dan goed te letten op de hoeveelheden die je eet. Houd je gewicht in de gaten om te kijken of je lichaam in balans is en blijft.

Je huis gezond inrichten
Wist je dat jouw huis je helpt tot gezondere keuzes wanneer je veel gezond eten om je heen ziet? Zeker als je ook het ongezonde uit zicht zet.

Probeer voldoende te blijven bewegen
Beweging tijdens je werkdag
Bouw zoveel mogelijk vaste beweegmomenten op een dag in en zet deze ook in je (werk)agenda. Sta bijvoorbeeld op dezelfde tijd op en wandel een rondje door de buurt nu je geen reistijd naar werk hebt. Je kunt ook een vaste wandeling inplannen na de lunch. Houd daarbij natuurlijk wel 1,5 meter afstand tot andere mensen en mijd drukke plekken. Of ga een rondje fietsen aan het eind van de werkdag. Dit is meteen een goede reden om op de gebruikelijke tijd je laptop dicht te klappen.
Sta ook regelmatig op van je werkplek gedurende de werkdag. Doe hierbij eventueel wat rek- en strekoefeningen of loop een paar keer de trap op en af om weer fit aan de slag te gaan.

Houd voldoende afstand
Als je buiten gaat wandelen of sporten is het belangrijk om voldoende afstand tot elkaar te houden, namelijk 1,5 meter. Blijf thuis bij klachten van verkoudheid, hoesten, keelpijn, diarree of koorts.