Contoura

Succesverhaal Gina

Succesverhaal van Gina

Gina over haar ervaring met Contoura. Zij is 20 kilo afgevallen & 105 cm kwijtgeraakt

Ineens zag ik advertentie van Contoura voorbij komen. Ik had al een traject achter de rug op de pijnpolie van het Beatrixoord van ruim een half jaar waar ik na fikse pijnen was terechtgekomen. Ik kreeg daar o.a therapeutische fitness om het leven weer een beetje op de rails te krijgen. Verder liep ik bij een chiropractor die mij één keer in de zoveel tijd recht zette vanwege een scheef bekken. Ik herinner de neerslachtigheid dat voortkwam uit het hebben van veel pijn, vermoeidheid en energieloosheid.

Na het traject op de pijnpolie had ik een voorzichtige opleving: de pijn was een heel stuk verminderd en ik kon er beter mee omgaan. Mijn energie was een stukje teruggekomen, maar ik was inmiddels, door het gebrek aan beweging vanwege de pijn ook te zwaar geworden.

De advertentie van Contoura sprak mij meteen aan: d.m.v. oefeningen in warmte cabines kon je gewicht kwijt raken. Ook waren er ozoncabines voor een betere doorbloeding en was er de mogelijkheid om bijvoorbeeld met cryotherapie aan de gang te gaan. Ik wist dat de overtollige kilo’s mij danig in de weg zaten.

Ik heb toen de telefoon gepakt en had vervolgens een leuk gesprek met Tieneke Aling. We maakten een afspraak voor een intake. Tijdens de intake gaf ik aan zo’n 20 kilo te willen verliezen en werd ik gewogen. Daarna volgden er wat conditietesten. Er was een apparaat waar ik lucht in moest blazen, en een apparaatje dat ik een aantal dagen met me mee moest dragen, zodat bepaald kon worden wat mijn dagelijkse calorieverbruik zou moeten zijn om af te vallen. Ik kreeg een map mee hoe ik ‘anders’ kon eten. Dit betekende dat ik heerlijke maaltijden kon maken die alternatief, maar toch heel gezond waren.

Vervolgens ging ik het traject in: twee keer per week in de ozoncabine, waarna ik lichaamsoefeningen in de warmtecabine ging doen. De ozoncabine zorgde ervoor dat de huid mooi strak ging trekken na gewichtsverlies en zorgde ook nog eens voor een goede doorbloeding. In het begin was het traject best stevig, maar ik hield vol. Ik had het gevoel alsof ik vanaf de grond moest opkrabbelen om weer conditie te krijgen. Er was duidelijk werk aan de winkel.

Naarmate de weken verstreken werden mijn spieren sterker en verloor ik duidelijk kilo’s. Dit motiveerde mij om door te gaan. Ik had mijn eetpatroon inmiddels veranderd wat, samen met de oefeningen, grote gevolgen had. In het begin vlogen de kilo’s eraf. Later in het traject stabiliseerde het wat meer tot 1 kilo in de week, tot soms een halve kilo naarmate het einddoel in zicht kwam, maar dit is ook hoe het werkt.

Zowel geestelijk als lichamelijk veranderde er veel voor mij: een dag trainen betekende ook een vrolijke dag want ik kreeg mijn energie terug, voelde me fitter, en verloor kilo’s waardoor oude broeken en bloesjes weer gingen passen. Mijn pijnklachten verminderden van, laten we zeggen 80 % pijn naar 10 %. Van elke dag pijn, ging ik terug naar 2 dagen met een “beetje” pijn. Een enorme vooruitgang. De chiropractiebezoeken werden minder frequent in het “Contoura jaar” omdat mijn spieren sterker werden.

De sfeer bij Contoura is informeel, persoonlijk, en vriendelijk. Ik heb me er welkom gevoeld met altijd dat ene bijzondere steuntje in de rug. Zo van: “Je doet het goed, je bent een doorzetter en dit gaat jou lukken”. En het is me ook gelukt: In 1 jaar tijd heb ik er in totaal 20 kilo afgekregen en is de totale lichaamsomvang met 105 centimeter afgenomen. Dit resultaat is verdeeld over de beide bovenarmen: van 38 naar 34, borst: van 114 naar 105, maag: van 94 naar 86, taille: van 111 naar 95, buik: van 125 naar 109, heup: van 127 naar 116, beide dijen: van 77 naar resp. 67,5 en 69,5, beide knieën: van 54 naar resp. 48 en 49, beide kuiten: van 46 naar 41,5 precies.

Al met al was het traject, dat in mijn geval 12 maanden duurde, een bijzondere reis naar herwonnen energie, vermindering van pijn, een toename van het algemeen welbevinden en een betere conditie. Dit betekende het weer kunnen dragen van leuke kleren: in plaats van een maat 46/48 weer een 42. Het betekende ook: inzicht in eigen leefgewoonten, verantwoorde keuzes maken in wat je eet en de regie over je eigen leven terugpakken.

Bovendien is Contoura het perfecte startpunt voor mensen die begeleid willen afvallen d.m.v. persoonlijke coaching, dit alles in een rustige, vriendelijke en vertrouwde omgeving.


Gina

Groningen, 1 augustus 2019