Contoura

Summer zommer met Contoura

Ticket naar de zomer

Je vakantie is geboekt. Of je nu lekker in Nederland blijft, met de caravan naar Frankrijk vertrekt of een verre vliegreis maakt, het is altijd goed om voorbereid op reis te gaan. Hoe je ook reist, rust vooraf goed uit.


Een lange autorit zorgt voor verveling. De verleiding is groot om te snoepen. Neem (gedroogd) fruit, komkommertjes, snoeptomaatjes of ongezouten noten mee. Blijf voldoende water drinken. Eet tijdens een vlucht lichte maaltijden en beperk het gebruik van alcohol. Zorg dat je aan boord regelmatig water drinkt om dehydratie te voorkomen.
Aangekomen op je vakantieadres: Relaxen, leuke dingen doen en lekker eten natuurlijk! Maar thuiskomen met een paar kilo extra is niet leuk. Hoe vind je de balans tussen genieten van lekker eten, gezond eten en je gewicht stabiel houden? Drink water: Wie zijn dorst lest met frisdrank en vruchtensappen werkt flink wat suikers en daarmee calorieën naar binnen. Vind je water saai? Maak het lekker met fruit en kruiden.


Beweeg: Wandelen, zwemmen, tennis, golf, snorkelen of duiken, maakt niet uit. De een houdt van een actieve vakantie en verbrandt daarmee vanzelf wat extra energie. De ander ligt het liefst uren met een goed boek in de zon. Maar wil je een beetje balans houden en net wat vaker een extraatje eten, dan helpt dagelijks wat beweging zeker. De vraag is, wat zijn voor jou de mogelijkheden op je vakantiebestemming en wat vind je leuk om te doen.


Kies bewust je extra’s: Je kunt de dag beginnen met een croissantje, dan een koekje bij de koffie, lunch met een hamburger en patat, einde van de middag lekker borrelen en dan diner met een heerlijk toetje. Maar wie goed zijn best doet krijgt al die extraatjes er niet meer afgefietst, zelfs niet als je op fietsvakantie door de Alpen trekt. Kies de dingen uit die je echt lekker vindt en verspreid die over je vakantie. Of kies bijvoorbeeld één ‘hoogtepunt’ per dag. Bijvoorbeeld de dag starten met een croissant, maar dan eet je geen toetje na het diner.

Geniet! Probeer lokale lekkernijen uit en geniet van jouw ‘quilty pleasures’. Vergeet daarnaast ook niet te genieten van alle andere fijne dingen. Even niet hoeven werken, gezelligheid met je partner, gezin, familie of vrienden, lekker weer, mooie omgeving en leuke activiteiten. Enjoy!

Az Groen, Contoura Nijmegen (Column Change your Business)